2017-04-12

Kineziológia

A kineziológia – mint holisztikus egészségügyi rendszer -, új és egyedülálló módja a stressz kezelésének és a lelki egészség fenntartásának, az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetőségét, eszközeit adja kezünkbe, s emellett hatékonyan befolyásolja testünk energia-áramlását.

Hogyan működik a kineziológia?

A stressz, amely a tehetetlenség és kudarc érzésére adott válaszreakciónk születésünktől halálunkig jelen van életünkben. A folytonos változásokkal találjuk szembe magunkat, melyek feszültség teremtők és melyekhez alkalmazkodnunk kell, akár egy kapcsolatban, iskolában, munkahelyen, stb. A hibás életszemlélet, az önmarcangolás, régi sérelmek és kudarcok, alkalmazkodási és beilleszkedési nehézségek, elfojtott vágyak, érzelmek és szorongások testi betegségeket hozhatnak létre. A fogantatásig visszamenőleg több olyan trauma ér minket, melyek feldolgozatlanul maradva, elfojtva negatív hatással vannak jelenbeli életünkre. Ezek negatív élmények raktározódnak el a test és agy memóriájában.

Dr David Hawkins amerikai pszichiáter 2002-ben publikálta fő életművét az ERŐ KONTRA ERŐ c könyvét. Kutatásai kimutatták, hogy kineziológiai izomtesztekkel egy állításról egyértelműen el tudjuk dönteni, hogy igaz-e vagy sem. Ezen izomtesztek kreatív használatával hozzáférhetünk az emberiség kollektív tudásbázisához. A kineziológiai izomteszt segítségével lehetőségünk van lehívni ezeket az információkat, felderíteni és kijavítani a „működési zavarokat”.

A kineziológiai kezelés során meghatározzuk a megoldásra váró problémát, mely jelenbeli és múltbéli stresszek feloldása által, speciális korrekciós technikák segítségével energetikai kiegyenlítést, testi, lelki és szellemi kiegyensúlyozottságot eredményez.

Miben segít ez a módszer?

Felnőtteknek /a teljesség igénye nélkül, néhány felsorolás/:

 • önmagunk megismerésében, tudatosságunk fejlesztésében és belső harmóniánk kialakításában,
 • az önbizalom, önértékelés és önkifejezés pozitív megerősítésében,
 • megszokott cselekedeteink, gondolkodásmódúnk feladásában, rutinszerűvé vált életmódúnk megváltoztatásában,
 • a testi-lelki egészség létrehozásában és az egyensúly fenntartásában,
 • életminőségünk fejlesztésében,
 • a céljaink elérését akadályozó belső akadályok felszámolásában,
 • stresszek, félelmek és fóbiák kezelésében,
 • döntéseink meghozatalában,
 • kapcsolataink elmélyítésében,
 • családi és munkahelyi konfliktusok rendezésében.

 

Gyerekeknek /a teljesség igénye nélkül, néhány felsorolás/:

 • a kommunikáció és az önkifejezés útjában álló gátak feloldásában,
 • a kreativitásuk és képességeik kibontakoztatásában,
 • tanulási nehézségek kezelésében,
 • félelmek, fóbiák, szorongások oldásában.

 

Kineziológiai rendszerek:

 One Brain – Three In  One Concepts: Elsősorban a lélekkel, a problémák érzelmi hátterével foglalkozik. Ezeknek az érzelmi stresszeknek a feloldása energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, és aktiválja a test öngyógyító mechanizmusát.

 Touch For Health: A mozgás felszabadít, míg korlátozottsága fizikai – lelki – tudati állapotunkat is korlátozza. Az izmokban tárolt stressz energetikai blokkokat okoz, és ez testi tüneteket, betegségeket, mozgásrendszeri deformitásokat okoz. Az izmok tesztelésével feltérképezhető az egész szervezet energetikai állapota, majd a kiegyensúlyozatlanság korrigálható.

 Wellness Kineziológia – Stress Release: A stressz kezelésének gyors és hatékony módszere.

 Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia: Választ kapunk arra, hogyan „öröklünk” generációs betegségeket, élethelyzeteket, eseményeket, étkezési szokásokat. A kezelések során komoly eredményt érhetünk el lelki traumáink, leragadt érzelmeink felderítésével és korrekciójával.

Edu – Kineziológia: A test és az agy, a jobb és a bal agyfélteke, valamint az agy egyéb dimenzióinak összehangolása, a látás, hallás energetikai kiegyensúlyozása. Eredményeként az írás, olvasás, tanulási képességek javulnak.

 

 A kineziológiai kezelés nem helyettesíti az orvosi vagy pszichoterápiás gyógyítást, de támogatja azok hatását az által, hogy a szervezet öngyógyító mechanizmusát aktiválja.

 

 A kezelések során nem diagnosztizálok, és nem alkalmazok semmilyen gyógyszert, gyógyhatású készítményt.