2017-04-21

Tápláló színek 1

Lichtenstein végzett egy érdekes kísérletet önmagán. Színes ételektől tartózkodva csak is kizárólag fehér ételeket (tej, fehérliszt, rizs, főtt tojásfehérje) fogyasztott 8 napon keresztül. Az eredmény gyomor és bélhurut megbetegedés, mely pár nap alatt rendeződött, miután újra visszaállt a tarka, természeti színeket tartalmazó élelmiszerek fogyasztására. Az ember a vegyes táplálkozásával a színt is eszi, melynek szerepe nem elhanyagolható. A föld felett fejlődő növényeket a napfény élteti. Az étel a napfény testünkbe jutásának egyik módja. A fény tápanyag mely nélkülözhetetlen az egészséghez.

Egészségünk megőrzése érdekében, érdemes lenne megfogadni Hippokratész 2500 évvel ezelőtti tanácsát: „Az étel legyen orvosságunk, és az orvosság az ételünk.”

A színek és az étel közötti összefüggések megértése olyan lehetőséget ad számunkra, amely segítségével egészségesebben táplálkozhatunk, általa egészségesebbek maradhatunk. Különböző színű ételek fogyasztása segít megőrizni egészségünket. Minden ételnek saját rezgése van. A vörös ételek melegítik, felélénkítik a testet, megerősítik a vért. A sárga ételek serkentik az emésztési folyamatokat, azért jótékonyan segíti a fogyni vágyókat. A zöld színű ételek tisztítják a szervezetet, a zöld klorofill a legnagyszerűbb „fiatalítószer”.

Sok más eddig hallott, olvasott tanács mellett megfontolandó tény az, hogy legyen bármilyen az étkezési szokásunk, a színeket nem hagyhatjuk ki az ételeinkből. Mint ahogy a színek jelen vannak egész életünkben és hatnak is ránk testi, lelki szinten egyaránt.

Vörös szín: Növeli az energiát, megszünteti a letargiát, álmosságot és a fáradtságot. Élénkíti a légzést, kitágítja az ereket, gyorsítja a vérkeringést. Testi szinten hozzá kapcsolódik a menstruációs ciklus, vérkeringés, vérképzés, csontok, izületek gyógyítása. A nők menstruáció ideje alatt több vörös színnel veszi körbe magát, ez természetes válasz a testünk változó hormonegyensúlyára.

Narancs szín: Optimizmust sugall. Csökkenti a depressziót. Gyógyító hatással van az ivarszervekre, vékony- és vastagbélre, lépre, epehólyagra, erősíti az immunrendszert. Kedvezően hat kóros fogyás, étvágytalanság, székrekedés esetén. Fokozza a test öngyógyító erejét és a nemi erőt.

Sárga szín: Élénkít, nevetésre, vidámságra ösztönöz. A stressz, a feszültség és a félelem ellenszere. Testi szinten hat a vegetatív idegrendszerre, vesére, emésztő rendszerre és ezek megbetegedéseire. Székrekedésre ajánlatos, mivel fokozza az anyagcsere működést, ösztönzi a méregtelenítő rendszert. Kiegyensúlyozza az alacsony vérnyomást. Erősíti a gyomrot, de túlzott alkalmazása rosszullétet, hányingert okozhat.

Zöld: Nyugtat, csökkenti a fáradtságot, növeli a fizikai állóképességet. Zöld növények a teljes szervezet frissítőszerei. Gyógyító hatással van a szív, vérkeringés, tüdő és csecsemőmirigy betegségeire. Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító. Jól kezelhető ezzel a színnel a szamárköhögés, hörghurut, fekély és szembetegségek.

Kék: Nyugtató, lazító, altató, gyulladáscsökkentő, lázcsillapító, vérnyomáscsökkentő, görcsoldó hatású. A tüdő, torok, pajzsmirigy, fül, nyak betegségeinek gyógyítója. Hűtő hatású, azért égésekre, csípésekre jótékonyan hat. Gyerekeknél sárgaságra alkalmazzák. Ficamok, fertőzések, klimaxos zavarok kezelésére, étvágycsökkentés segítésére is alkalmazható.

Királykék: Lelki megnyugvást, ellazulást hoz létre idegi eredetű zavaroknál, lelki kimerültségnél. Segíti a gátlások feldolgozását, csökkenti a bizonytalanság érzést. Gyógyítja az orr, fül, homlok, szem, arcüreg, homloküreg betegségeit, idült gyulladásokat. Enyhíti az asztmát, ekcémát. Horzsolások kezelésénél, segíti új szövetek fejlődését.

Lila: Gondolati megtisztulás és a spirituális tudatosság aktiválásában segít. Unalom ellenszere. Testi szinten felelős a nagyagy energia ellátásáért. Egyensúlyba hozza a két agyféltekét. Fejfájást csökkentő, nyirokkeringést serkentő, nyákoldó hatású. Jó hatású szem problémák kezelésére.

 

Vörös színű ételek: cseresznye, eper, meggy, piros ribizli, málna, dinnye, paradicsom, piros paprika, retek, alma, cékla.

Narancs sárga színű ételek: sárgarépa, sárgabarack, őszi barack, sütőtök, narancs, tojás.

Sárga színű ételek: citrom, körte, banán, sárgadinnye, ananász, édes kukorica, ringló, barack, paprika, sajt, sáfrány.

Zöld színű ételek: szőlő, kivi, egres, alma, zöld citrom, saláta, káposzta, uborka, zöldpaprika, zöldborsó, zöldbab, zöld lencse, spenót, sóska, rebarbara, petrezselyem, búzafű, padlizsán, avokadó.

Kék színű ételek: szilva, szőlő, áfonya, szeder, mák.

Királykék színű ételek: mák, szőlő, áfonya, szilva, bodza termése.

Lila színű ételek: szőlő, szilva, lila káposzta, lila hagyma, cékla, bodza termése.

 

Színterápia fogyni vágyóknak. A szín hasznos a fogyás és az egészséges testsúly fenntartásában is. Sárga szín hatására a vegetatív idegrendszer stabilizálódik, megerősödik, felgyorsul a szervezet anyagcsere működése, és beindulnak méregtelenítési folyamatok. Kék szín étvágycsökkentő hatása kedvezően befolyásolja a fogyókúrázók gyakran csillapíthatatlan éhségét. Sárga és a kék szín rezgése többféle módon juthat el a szervezetbe: táplálkozással, ivással, meditációval, ruha, ékszer viselésével, „szín” nézéssel, színes lámpák használatával, színkezelésekkel. A módszerek közül bármelyiket alkalmazva, (akár többet is egyszerre) biztos segítséget kaphatnak a fogyni vágyók. Természetesen ez csak kiegészítője lehet egy diétás kúrának, nem helyettesíti azt.

pin up guncel giris
biabet giris
betwild giris
kingbetting giris
alev casino
plinko casino
cashwin
plinko romania
slot city
pinup
casinomilyon
betwild giris
biabet giris
rexbet giriş
plinko oyunu
cashwin giris
pinco casino