2017-04-12

Színterápia

Tudatosan vagy tudattalanul a színek tengerében élünk. A szín életünk lényeges tényezője. Az emberiség legnagyobb kifejezés módozatát jelenti. Otthonunkban mi is szívesen használjuk a természet színeinek különböző árnyalatait, falakon, képeken, bútorokon és a ruhákon, amit viselünk. Még éjszaka, amikor alszunk is színes képekben álmodunk.

Max Luscher, a Bázeli egyetem egykori pszichológiai professzora azt vallotta, hogy a színek gyógyíthatnak, de elő is idézhetnek mind fizikai, mind lelki betegséget. Luscher szerint az, hogy a páciens milyen színeket kedvel, utasít el vagy ítél semlegesnek, közvetlenül utal az egyén alapvető személyiségjegyeire.

Rudolf Steiner, okkultista, filozófus, tanár és vallási vezető azt tartotta, hogy a szín egy létező entitás, és hogy minden színnek speciális spirituális jelentősége van.

A szín a legegyszerűbb terápiás eszköz, a természet gyógyítója, A színek hatást gyakorolnak pszichénkre és minden színnek más és más a jelentése. (Lásd bővebben a publikációim című oldalon.)

A színeknek a testre, lélekre, szellemre gyakorolt hatásával nem csupán kezelni lehet, hanem segítségükkel felismerhetünk kórós lelki állapotokat, problémákat. Súlyos, akut betegségeknél nyilvánvalóan nem szabad csak színekkel kezelni, de kiegészítő terápiaként, kisebb tüneteknél vagy megelőzés céljából önállóan is alkalmazható ez a módszer.

Alkalmazási területek:

– színek szerinti öltözködés és környezetünk, lakásunk kialakítása,

– színes ételek és italok fogyasztása (lásd bővebben a publikációim oldalon),

– színekkel való meditálás, vizualizációs és légző technikai gyakorlatok,

– rajzolás, festés (gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt) terápiának számít.

– speciális gépekkel történő fényterápia, (pl: Bioptron lámpa).

– speciális termékek használata: Aura-Soma

 

Mi az Aura-Soma?

A színterápia egyik speciális terméke az Aura – Soma, jelentése: Fény Test. Az Aura-Soma lélekterápia, mely a színek rejtett üzenetével dolgozik.

Ez talán az első olyan terápia, mely a színek eleven erejét holisztikus módon ötvözi a gyógynövény olajokkal, gyógyfüvekkel és kristályterápiával. A harmónia és a gyógyulás e kifinomult eszközét száz százalékig természetes alapanyagokból készítették. „Megteremtője”, Vicky Wall – a hetedik gyermek mágikus hetedik gyermeke – régi gyógyszerész családból származik, érthető, hogy maga is patikussá lesz. Apja a kabbala avatott ismerője, kitűnő szellemi adottságokkal áldotta meg. Már gyermekkorában kifejlődik auralátó és kifinomult gyógyító képessége. Az Aura – Soma termékcsaládot több mint egy évtizedes kutatómunkával fejlesztette ki.

Az Aura – Soma segítségével felfedezhetjük életünk célját, mi rejlik sorsunk anyagi és egészségi kihívásai mögött. A szín a léleknek beszél, mi csak lefordítjuk azt, amit a lélek már tud. Aura-Soma konzultáció során a kliens kiválasztja 114 üvegből a neki tetsző 4-et, ezzel dolgozunk, ezeket beszéljük át, értelmezzük. Az Aura-Soma egy csodálatos „színes nyelv”, amelyen keresztül megérthetjük saját lelkünket, a bennünk zajló folyamatokat. A 114 üveg segít közelebb kerülni önmagunkhoz.

„Te vagy a szín, melyet választasz”

A színterápiát alkalmazom egyéni terápia keretén belül Aura –Soma konzultáció során, illetve más általam tanult módszerekkel ötvözve, (rajztesztekben, képességfejlesztésben, családállításban).